Selecteer een pagina

Transformerstation Dörpen-west

14-12-2021

Transformerstatinn Dörpen-West

In Duitsland wordt een offshore transformatorstation gebouwd en goedgekeurd. Het station Dörpen West zet elektrische energie van offshore windturbineparken om van wissel naar gelijkstroom, zodat het aangesloten kan worden op het Duitse elektriciteitsnetwerk. Wij hebben een EHS Site manager geplaatst op dit project.

Opdrachtgever:
Alstom / General Electric (GE)
Sector:
Energy
Duur:
2014-2017

Doel van het project Transformerstation

Het nationale elektriciteitsnetwerk van Duitsland wordt uitgebreid zodat het mogelijk is om stroom te geleiden vanaf grote windmolenparken in zee. Om ervoor te zorgen dat het energieverlies beperkt blijft, wordt de wisselstroom offshore omgezet naar gelijkstroom en wordt getransporteerd door een 2.160 kilometer lange onderzeese kabel naar het onshore transformatorstation Dörpen West. In het transformatorstation wordt de opgewekte elektrische stroom omgezet naar gelijkstroom zodat het kan worden aangesloten op het bestaande Duitse elektriciteitsnetwerk (380 kV).

Onze medewerkers

Een van onze medewerkers werkt sinds 2015 als EHS Site manager aan het project. Onder zijn werkzaamheden valt het dagelijks voorbereiden van vergunningen, deelname aan de coördinatiebijeenkomsten, en het uitvoeren van ‘safety walks’ om de EHS-prestaties te beoordelen van alle mensen die op het terrein werken.

Voortgang van het project

Momenteel is het project bezig om van constructie af te ronden. Stap voor stap krijgen alle installaties energietoevoer. Lock-out en tag-out worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat mensen veilig op de installatie kunnen werken.

Neem contact op

Heb je een specifiek capaciteitsvraagstuk of wil je meer informatie over Burdock?
Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Bedankt